Volvo Flen fabriken flyttas

Volvos fabrik i Flen flyttas under år 2023 till ny byggnad i industriområdet Talja och Newsafe har tilldelats att installera och driftsätta brand- och utrymningslarm till den över 30.000 kvm stora byggnaden. 

Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production är en av världens främsta tillverkare av motorer och en del av AB Volvo. Deras uppgift är att tillverka motorer och komponenter till Volvogruppens kunder över hela världen. I den nya byggnaden ska Volvo även fortsätta renovera motorer och växellådor till både stora dieselmotorer till lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner, men även till personbilar. Genom fabriken kan Volvogruppen renovera och återanvända motordelar och därmed erbjuda ett miljövänligare alternativ på reservdelsmarknaden. På fabriken arbetar ca 200 personer som är med och bidrar till att den nya fabriken ska kunna leverera i världsklass.

Newsafe har fått möjlighet att vara del av detta stora projekt genom att säkra alla ytor som produktion, lager och kontor med ett avancerat brand- och utrymningslarm. Newsafe har valt ett Aspirationssamlingssystem med högkänsliga röksensorer i och med att byggnaden är svårtillgänglig och med hög takhöjd. Systemets funktionstester kan även utföras direkt från golv, vilket gör att servicefunktionen förenklas avsevärt. 

 

Volvos nya fabrikslokal i Talja, Flen

”För mig som brinner för brandlarm är detta ett mycket spännande och omfattande uppdrag där också den avancerade brandlarmstekniken med dess funktionalitet blev överordnat.” – Joakim Lorenz, VD och projektledare

Joakim Lorenz

Joakim Lorenz