Tuffa vindförhållanden under Vätternrundan

Lördagen 18 juni stod Team Newsafe redo i Motala för att cykla Vätternrundan, 315 km. De tuffa vindförhållandena gjorde att vårt team minst sagt fick kämpa rejält.

”Det är en utmaning” sa en av de äldsta veteranerna i laget dagarna före loppet. Och en rejäl utmaning fick de verkligen. Team Newsafe startade som femte laget, men lyckades avancera som fjärde bästa laget. De hade som mål att cykla på 7 timmar och 30 minuter. Men med kraftig kantvind och emellanåt mycket motvind tog sig endast 1/3 delar av laget sig i mål på tiden 7 timmar och 53 minuter. Team Newsafe var dock inte ensamma om att inte klara sitt tidsmål. Alla lagen hade det kämpigt med de kraftiga vindförhållandena och ingen klarade sitt tidsmål.

Oavsett det så meddelar Joakim Lorenz, en av de som fick bryta efter 17 mil vid Hjo att teamkänslan verkligen var på topp. ”Det var det tuffaste teamet råkat ut för i vår historia, alla kämpade verkligen in i det sista och trots kampen var det faktiskt riktigt roligt. Men framförallt en väldigt lärorikt körning för teamet.”

Vi säger bra jobbat till Team Newsafe och deras fjärde placering!

Målgången efter 7 timmar och 53 minuter. Vilket resulterade i en fjärde plats.
Team Newsafe innan start.