Team Newsafe redo för Vätternrundan

På lördag är det dags för Team Newsafe att återigen cykla Vätternrundan. Vi är väldigt laddade och stolta över att Team Newsafe är med och cyklar och vi hoppas att det går som planerat.

Lördag 17 juni kl 11.34 börjar Team Newsafe att cykla Vättern runt, 315 km. I år har Team Newsafe inte riktigt samma mål som föregående år, då målet var att cykla loppet på 7 timmar och 30 minuter. I år är tidmålet ungefär det samma, men målet är framförallt att komma in som tredje snabbaste team. Det siktar på att hålla en snitthastighet på 42.4 km/h.  25 personer kommer att starta under morgondagen och vi hoppas såklart att samtliga går i mål. 

”Det känns bra, vi är väldigt samkörda då vi de senaste 3 åren har cyklat väldigt mycket tillsammans, vilket är rätt unikt! Det är mycket arbete bakom, vi började förberedelserna för 6 månaderna sedan, det har blivit mycket av både inomhus- och utomhuscykling. Utmaningarna imorgon är ju givetvis att det ska bli så varmt. Men vi hoppas att det kommer gå bra!” – Rodde Vera, lagkapten Newsafe

Joakim Lorenz, veteranen och grundaren till Team Newsafe gör nu sin nionde Vätternrunda varav åtta fullföljda: – ”Jag känner mig superladdad! Träningen har varit bra och 2023 har jag fått ihop närmare 720 mil både i studio- och utecykling. Som vår lagkapten Rodde säger är det unikt mot andra lag att vi har så fin teamkänsla, vi får till mycket träning tillsammans. Det gör att vi framför allt får ett fint flyt i rotationerna, det är säkert, vi kör smart och snabbt utan att slösa för mycket på lagets kapacitet. Utmaningen blir värmen så vi laddar med mycket kall dryck, kolhydrater, salter och magnesium, annars finns det hög risk att kramperna kommer på löpande band efter 200km. Förutom den fina lagkänslan har vi dessutom väldigt KUL ihop, det finns aldrig några konflikter utan vi är som bästa vänner. Jag brukar säga det inför varje Vätternrunda, ”konstigt” kan många tycka, -men det här ska bli SUPERKUL!”

Vi önskar Team Newsafe stort lycka till!

Team Newsafes grundare och även Newsafes VD, Joakim Lorenz
Stort tack till alla generösa sponsorer som gör denna satsning möjlig: