En glass och en femte plats

Team Newsafe hamnade på en femteplats under Vätternruntan, lördagen den 16 juni. Trots att målet var att hamna på en tredje plats var de vid gott mod och nöjda över sin insats.

Joakim Lorenz, veteranen i teamet och Newsafes VD berättar om den varma 315km resan: ”Starten small 11:34. Vår motorcykel släppte fartbegränsning utanför Motala och vi tryckte på ner till Jönköping med snittfarten 44km/h. Vi nådde så högt som hastigheter runt 80km/h. Lite mindre incidenter skedde i Gränna och i Jönköping, men sedan rullade vi vidare mot första depån i Bankeryd, 11 mil. Där var det 90 sek depåstopp och depåteamet bjöd på en överraskande piggelinglass, underbart gott! Sedan åkte vi vidare förbi Hjo där Newsafe fick en riktigt fin hejarramsa arrangerat av våra medarbetare Rensvik, Wille, Stina, Louise, Julia och Alvin med flera. De ropade ”NEWSAFE! NEWSAFE! ”. Det gav oss mycket energi och glädje, tack! Det behövdes då resan mot Karlsborg är mentalt jobbig och lite uppför. Jag ser hur mina lagkompisars kläder är alldeles frostiga av svett.

I Karlsborg, efter 21mil hade vi ett nytt 90 sek depåstopp. Med bara 10,5 mil kvar börjar kramper höras lite här och där. Vi blir då ikappkörda av ett stort lag Imoveforcancer. Teamets ledare Rodde tog då det kloka beslutet att vi skulle köra som ett team med målet att ”alla ska i mål”. Vi valde därför bland annat att släppa fram lagen för att inte tulla på säkerheten. En stor klunga bildades hela vägen till målet i Motala, men vårt team roterade själva bakom den stora klungan. Vår resa resulterade därmed i en femteplacering. Vi rullade in samlat och snyggt strax bakom fjärde och tredje laget på 7.50. Vi var supernöjda och lyckliga över att vi kom in som ett lag med 80% av teamet, trots att vi inte klarade målet om en tredje placeringen och vårt tidsmål 7.30.”

Riktigt bra jobbat säger vi till Team Newsafe!

Det syntes att det var en svettig varm dag
Glädje och kramar efter målgång